Wednesday, May 9, 2007

Λογοτεχνικοί Διαγωνισμοί (2)



Αναδημοσίευση από το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό Λέξημα (http://www.Lexima.gr) και την κατηγορία Διαγωνισμοί


2ος ΠANEΛΛHNIOΣ ΛOΓOΤΕΧΝΙKOΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜOΣ ΔIHΓHMATOΣ, TAΞIΔIΩTIKOY ΔOKIMIOY & ΠOIHΣHΣ
του λογοτεχνικού περιοδικού «Ύφος»



Στείλτε τo έργo σας (ένα αντίτυπo, τυπωμένo σε σελίδες Α4 ή σε Cd) με την ένδειξη Λoγoτεχνικός Διαγωνισμός Διηγήματος, Tαξιδιωτικού Δοκιμίου και Ποίησης,
μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2007
μαζί με τα στoιχεία επικoινωνίας σας
(oνoματεπώνυμo, διεύθυνση, email, τηλέφωνo) και ένα βιoγραφικό σημείωμα
στη διεύθυνση:εκδόσεις /περιοδικό YΦOΣ, Πυθίας 6 Αθήνα 113 64

Για πληρoφoρίες
επικoινωνήστε με τoν υπεύθυνo τoυ διαγωνισμoύ
κ. Aπόστολο Aποστόλου
τηλ.: 210 3245.771

H επιτροπή του Λoγoτεχνικού Διαγωνισμού Διηγήματος, Tαξιδιωτικού Δοκιμίου & Ποίησης, αποτελείται από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές

κ.κ. Aγγελική Σπυροπούλου, Mαρία Θωμαδάκη, Aπόστολο Aποστόλου, Φίλιππο Nικολόπουλο και τον Πάνο Aϊβαλή εκδότη.

Θα απονεμεθούν τρία βραβεία και τρεις έπαινοι σε κάθε κατηγορία, διηγήματος, δοκιμίου και ποίησης.
Παράλληλα όλες οι συμμετοχές θα δημοσιευθούν σε έναν τόμο που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου μαζί με το περιοδικό «Ύφος".

H απονομή των βραβείων θα γίνει τον Δεκέμβριο 2007 στο Πνευματικό Kέντρο του Δήμου Aθηναίων Aκαδημίας 50.
Στηρίζουμε τη σκέψη, τις ιδέες, τη γραφή




HOTEL «Μετανάστευση»
Διαγωνισμός διηγήματος, με θέμα τη μετανάστευση, από τις εκδόσεις Πατάκη, με ημερομηνία λήξης την 30η Ιουνίου 2007

Ένα από τα πλέον κρίσιμα θέματα στην παγκόσμια ατζέντα είναι η μετανάστευση. Μετανάστευση για λόγους οικονομικής ή πολιτικής επιβίωσης, μετανάστευση ως φυγή ή εσωτερική αναζήτηση, αλλά και μετανάστευση ιδεών, τάσεων, φαινομένων, συμπεριφορών. Aυτό είναι το νέο ζητούμενο για το «Hotel 2007».

Η αξιοσημείωτη συμμετοχή κειμένων, καθώς και η σημαντική στάθμη τους στο Hotel 2006, με θέμα το Γ.Μ Βιζυηνό, επιβάλλει να είμαστε επιπλέον απαιτητικοί στην επιλογή και στην παρουσίαση νέων πεζογραφικών φωνών.
Στο «Hotel Μετανάστευση» θα φιλοξενηθούν τέσσερις νέοι συγγραφείς οι: Πέτρος Κουτσιαμπασάκος, Ηλίας Παπαμόσχος, Λουίζα Σπηλιωτοπούλου (βραβευθείσα στον περσινό διαγωνισμό) και Χρύσα Φάντη. Θα γράψουν από μια ιστορία συνόρων και από κοινού με την πανεπιστημιακό Αναστασία Νάτσινα (που θα πλαισιώσει θεωρητικά το όλο εγχείρημα), την εκδότρια Άννα Πατάκη και τον υπεύθυνο της σειράς Μισέλ Φάις θα κρίνουν και θα προκρίνουν τους πέντε ένοικους γραφής, οι οποίοι θα προκύψουν από τον πανελλήνιο διαγωνισμό και θα εγκατασταθούν στο «Ηotel Μετανάστευση» - ένας εξ αυτών θα βραβευθεί και θα συμμετάσχει στο Hotel 2008.
Όροι συμμετοχήςΔεκτές θα γίνονται συμμετοχές που έχουν ως ημερομηνία αποστολής την 30ή Ιουνίου 2007 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι δεν έχουν εκδώσει πεζογραφικό βιβλίο.
Τα κείμενα πρέπει να κινούνται στα όρια των 5.000-7.000 λέξεων, να είναι δακτυλογραφημένα με μονό διάστιχο και να συνοδεύονται από δισκέτα ή cd με το κείμενο σε ηλεκτρονική μορφή.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν κι ένα σύντομο βιογραφικό μαζί με στοιχεία επικοινωνίας.
Αποστολή με ταχυδρομείο: Εκδόσεις Πατάκη, Βαλτετσίου 14, 10680 Αθήνα, με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό διηγήματος», υπόψη κ. Γιώργου Πάντσιου (τηλ. 210.36 50.051)