Saturday, May 26, 2007

Η Ακαδημία Αθηνών αναζητά πεζογράφο της νέας γενιάς και το ΕΛΙΑ περνά στο Μ


Η Ακαδημία Αθηνών αναζητά πεζογράφο της νέας γενιάς

Ανοίγει ο δρόμος για να περάσει στη χορεία των ακαδημαϊκών ένας πεζογράφος της νεότερης γενιάς που λείπει από την Ακαδημία Αθηνών. Η θέση «χήρεψε» μετά τον θάνατο του Τάσου Αθανασιάδη. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας, αναγγέλθηκε η απόφαση για την προκήρυξη έδρας τακτικού μέλους της Ακαδημίας στον κλάδο των Γραμμάτων και συγκεκριμένα στη Νέα Ελληνική Πεζογραφία.
Όσοι πιστοί προσέλθετε...

Πηγή: Ν.Κ-Ρ Ελευθεροτυπία 25/5/07

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την Ακαδημία Αθηνών και το έργο της, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

******************************

Tο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ) θα ενσωματωθεί στο Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ).

Το ΕΛΙΑ περνά στην Εθνική Τράπεζα
Ως τις αρχές του 2008 το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ) θα έχει ενσωματωθεί στο Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ).

Η διαδικασία ενσωμάτωσης του σημαντικότερου μη κρατικού φορέα συλλογής, ταξινόμησης και μελέτης αρχειακού και έντυπου υλικού στη χώρα μας έχει ήδη ξεκινήσει. Το ΕΛΙΑ θα παραχωρήσει όλη την περιουσία του (περίπου χίλια ιστορικά, λογοτεχνικά και φωτογραφικά αρχεία, την πλουσιότερη συλλογή εντύπων του 19ου αιώνα, ένα ιδιόκτητο ακίνητο κ.ά.) στο ΜΙΕΤ, έναντι της υποχρέωσης της Εθνικής Τράπεζας να αυξήσει την επιχορήγησή της προς το Μορφωτικό Ιδρυμα κατά το ποσό που απαιτείται ετησίως, ώστε το ΕΛΙΑ να συνεχίσει την κοινωφελή δραστηριότητά του.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/05/2007



Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε, πως το ΕΛΙΑ διαθέτει ιστοσελίδα, από την οποία μπορείτε να αναζητήσετε κείμενα και την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε, πατώντας πάνω στο σύνδεσμο που παραθέτουμε:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Αντίστοιχως η ιστοσελίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης είναι:
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

**********************************

Τις παραπάνω δύο ειδήσεις από την επικαιρότητα, καθώς και άλλες ειδήσεις σχετικά με λογοτεχνικά θέματα, μπορείτε να τις διαβάσετε αν επισκεφθείτε την κατηγορία Νέα του βιβλίου στο Λέξημα